Sunday, March 28, 2010


Pada Hari Cuti Mac Lalu hari Selasa, Kokurikulum saya, Swiss Naturalist pergi ke Mount Faber Walk. Kita berangkat ke sana pada pukul 7.30 pagi. Kami menaiki bas ke sana. Perjalanan kami ke sana mengambil 30 minit dari sekolah.

Tibanya kami di sana, kami pun berjalan ke sebuah musium yang kecil. Di sana ada banyak sejarah tentang Perang Dunia. Kami pun berjalan ke canopy walk.Jauhnya ialah 0.3km dan mengambil 5 minit untuk kami berjalan melalui canopy walk.Setelah berjalan di canopy walk, Kami pun tiba ke Floral Walk and Hortpark(Jalan Floral dan Taman Hortpark). Di sana, ada macam-macam jenis bunga yang ditanam. Ia juga melebihi 100 species bunga dan pokok.

Selepas kami melihat bunga-bunga di Taman Hortpark, kami pun pergi ke Alexandra Arch. Kejauhannya ialah 0.8km dan mengambil masa dalam 15minit untuk ke sana.

Selepas itu, kami pun sampai ke Forest walk(Jalan Hutan). Sedang kami jalan, kami melihat tupai-tupai yang sedang memanjat pokok.

Setelah berjalan ke Forest Walk, kami pun tiba ke Hilltop Walk. Kami harus menaiki tangga yang amat tinggi. Setibanya aku di atas, aku dapat melihat bangunan-bangunan yang tinggi. Pemandangan di atas Hilltop walk sungguh cantik sekali.

Selepas itu, kami pun mulakan perjalanan yang terakhir iaitu Henderson Waves. Itu ialah pertama kali aku ke Henderson Waves.Aku sungguh gembira bila aku ada di Henderson Waves. Aku suka dengan pemandangan yang indah dan udara yang segar pada pagi itu.

Setelah kami jalan ke Henderson Waves, Kami pun menaikki bas dan pergi ke sekolah.

Labels:


Swiss Cottage-ians!~
2T1 `10
2T1`10[Murid Melayu]
KAMI;
Fatehaa
Nina
Fiqah
_____________
Adilla
Arinah
Fana
Wani
Hudah
Izzati
Fazli
Hady
Razif
Luqman
______________


the sites.
Ainah
Fateha
Adilla,Fazli&Wani
Arinah,Hady&Fana
Razif
February 2010 March 2010 April 2010
MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

Designer : Chili.
x o x o